Lekári počas Dňa zdravia zdravotníkov normálne pracovali

30.05.2008 Snina

Snina/Vranov nad Topľou 30. mája (TASR) - Zemplínski zdravotníci zo Sniny a Vranova nad Topľou sa v rámci dnešného Dňa zdravia zdravotníkov nepripojili k protestu, ktorý vyhlásila Slovenská lekárska únia špecialistov ...
\"Pracujeme v normálnom režime ako ktorýkoľvek iný piatok, nikto protest neohlásil, ani sa doň nezapojil, \" uviedol pre TASR riaditeľ Sninskej nemocnice Vincent Lukáč. Rovnakú informáciu poskytol aj riaditeľ Vranovskej nemocnice Norbert Schellong. Dodal, že zdravotný personál poskytuje nepretržite zdravotnú starostlivosť bez akýchkoľvek obmedzení.
\"Samozrejme, že s mojím platom a potrebnou kvalifikáciou nie som spokojná, ale kvôli protestu mám odmietnuť pichnúť trpiacemu pacientovi injekciu, alebo ďalšiemu nepodám infúzny roztok? Táto nezávideniahodná situácia sa musí riešiť niekde inde ako v nemocnici či na ambulancii a ináč ako protestom, \" povedala sestra z Vranovskej nemocnice. Viacerí praktickí lekári či špecialisti zo spomínaného okresu majú svojich pacientov v čakárňach a nepripúšťajú, že by ich odmietli vyšetriť. Dali tak najavo, že sa k celoslovenskej výzve, ktorá má podľa prezidenta únie Andreja Janca celoslovenskú odozvu, nepridajú.
Pacienti čakajúci na ošetrenie v Hanušovciach nad Topľou sa zhodli, že nie ich vinou sú lekári slabo ohodnocovaní. \"Viete si predstaviť, že zatvorím predajňu a zákazník si nebude môcť kúpiť chlieb, pečivo, mlieko či mäsové výroby, pretože ja nie som spokojná so svojim platom? \" položila rečnícku otázku asi 40-ročná žena. Podporil ju o niečo starší železničiar, ktorý potvrdil, že ani on si nemôže dovoliť jednoducho odísť z pracoviska. \"Tiež nemám plat, aký by som si prial a tiež mám zodpovednosť za ľudí cestujúcich vo vlaku, aj v mojom prípade ide o životy ľudí, \" uviedol.
 

Vyberte región